Využití

 

Historie:

Naši předkové mu holdovali zejména na jaře, protože patřil mezi první zdroje vitaminu C. Byla to také oblíbená postní bylinka – tradičně se konzumovala na zelený čtvrtek..

 

Používané části rostliny:

Používají se čerstvé mladé listy.

 

Vlastnosti:

Přidávají se všude, kde používáme petržel – do zeleninových salátů, pomazánek, polévek, houbových a vaječných jídel a omáček. Ochutí grilované kuře, ryby, jehněčí i mleté maso.

 

Použití:

Pro vysoký obsah vitaminu C se kerblík používá také jako léčivá rostlina, zejména při dietě a žaludečních problémech. Čaj z listů podporuje trávení. Pokud v čaji namočíme vatové tampony a přiložíme je na oči, uleví jim to od bolesti. Je účinný i při vysokém krevním tlaku. Obsahuje také hořčík, železo a karoteny.

 

SmallCars.cz

Největší internetoý prodejce s modely aut a moterek v ČR. Skladem více jak 15000 modelů.

Rybářské potřeby za skvělé ceny. Široký sortiment, nízké ceny.

Nákup a prodej starožitností za výhodné ceny

Web4U - domény, webhosting, servery

TOPlist

© 2010 - 2017 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode